Az online forma előnye, hogy publikussá válása után a lexikon szócikkei folyamatosan bővíthetők, szerkeszthetők, az esetleges tévedések, elírások javíthatóak. Induláskor mintegy kétszáz szócikket tartalmaz a gyűjtemény.

Célunk, hogy minél teljesebb képet kapjunk arról: kik alkotják, illetve a közelmúltban kik voltak a romániai magyar sajtó alkotó tagjai, beleértve a nyomtatott, audiovizuális és online médiát (riporterek, szerkesztők, publicisták, olvasó- és tördelőszerkesztők, rádiós és televíziós műszaki munkatársak stb.).

A beérkezett adatlapok mellett, forrásként használtuk az elérhető nyomtatott és online adatbázisokat, lehetőség szerint frissítve az ezekben megjelenő információkat.

Kedves kollégák!

Kérjük, akik még nem tették meg, küldjék el a mure@mure.ro címre saját szócikküket, esetleg olyan, már elhunyt kollégájukét, aki nem szerepel a lexikonban. A szócikk lehetőleg tartalmazza a születési adatokat, a tanulmányokat, a kolléga sajtós pályafutásának fontosabb állomásait, jelentősebb műveit (műsorok, rovatok, könyvek stb.), díjait. Ez a névsor megmutatja, mennyire erős és sokszínű a sajtónkban dolgozók közössége, ennek szerepe lehet a társadalmi elismertség növelésében. Ugyanakkor méltó emlékezés a lexikon azokra, akik már nincsenek közöttünk. Mint az adatgyűjtés során megtapasztaltuk, vannak olyan egykori kollégák, akikkel két-három évtizede még együtt dolgoztunk Egyesületünkben is, ám az online térben semmilyen információ nem lelhető fel róluk. Ugyanerre a címre várjuk a megjelent szócikkekkel kapcsolatos észrevételeket, kiegészítéseket, javításokat. Köszönjük.

Legyetek jelen! Legyetek benne!