Válassza az Oldal lehetőséget

Keresztes Kálmán

Keresztes Kálmán, született 1952-ben, Nagyszebenben. A „Babeș Bolyai” tudományegyetem matematika szakán szerzett diplomát 1976-ban. Matematika tanár, majd igazgató a nagyszebeni O.Goga Főgimnáziumban, 2005-től 2019-ei nyugdíjazásáig a Szeben megyei tanfelügyelőség alkalmazottja. A nagyszebeni „Lucian Blaga” mérnőki-informatika szakán mesterizett 2002-ben.

Cikkeket közölt román és magyar nyelven a bukaresti „Rebus”, „Gazeta Matematică”, „CataLOG”, a nagyszebeni „Monitorul de Sibiu, Revista Transilvania , „Turnul Sfatului”, „Sibiu 100%”, „Rondul”, „Monitorul de Sibiu”, „Tribuna – Sibiu” és „Cenaclul de la Păltiniș” újságokban, a csíkszeredai „Magister”, a nagyszebeni „Revista Magister Sibiu” pedagógiai jellegű lapokban, a kolozsvári „Geniusz” ifjúsági lapban, a „Nagyszeben és vidéke” és a „Szebeni Újság” magyar nyelvű kiadványokban, Fehér Holló és Corbii albi- online újságban román és magyar nyelven.

A Szeben megyei tanfelügyelőség sajtófelelőse és szóvivője 2005-2016 időszakban. Román és magyar TV és Rádió műsorokban riportalany.

A nagyszebeni „ASTRA” könyvtár évente megjelenő brossuráinak társszerzője, Bolyai János és Borsos Miklós témakörben.

Az 1995-ben megjelent „Nagyszeben és vidéke” újság szerkesztője majd főszerkesztő-, terjesztő- és népszerűsítője. 2021-ben jelent meg az újság 95.száma. .Az RMDSZ „Ezüstfenyő”-díjasa 2016-ban, a Romániai Pedagógus Szövestég „Apáczai”- 2017-ben, majd „Ezüstgyopár” díjasa 2018-ban. Kalmár Zoltán “Ötös fogat” /Corvin kiadó/ és Torpai Imre „Bólya Világa” /GPO kiadó/ című könyveinek szaklektora.

Keresztes Kálmán
Megosztás